Forsikringstakst av smykker

Det er dessverre slik at vi av og til har kunder innom butikken som blitt frastjålet smykker. I møte med dem forstår man fort at deres smykker har en større betydning for dem en selve pengeverdien og at de sjelden kan erstattes helt, selv ved anskaffelse av identisk produkt. Med en god og riktig forsikringstakst har man i det minste muligheten til å erstatte det tapte produktet.

Her hos Gullsmed Aas får vi ofte forespørsel om takstering av ulike smykker. Vi er så heldige å ha Einar E. Aas som er utdannet Diplom-Gemmolog FGA (edelsten-ekspert) og Diamant-Guttachter DgemG (diamant-sakkyndig) og har mange års erfaring. Ikke nok med det, vi har også Yngvild K. Aas som er utdannet gullsmed og diamant-fagmann.

Den takseringen som utføres hos oss er en forsikringstakst, den angir utelukkende en forsikringsverdi som man må anta kan erstatte tapet med en tilsvarende gjenstand fra vår forretning.

Vi gjør oppmerksom på at sakkyndig diamantgradering kun utføres på løse diamanter. Taksering av fattede diamantsmykker må ses på bakgrunn av dette. Ved bedømmelse av fargestener kan takstverdien i enkelte tilfeller være svært usikker, da dagens markedsverdi kan være varierende. Eventuell antikvarisk og/eller kunstnerisk verdi tas kun hensyn til i den grad det er opplyst på forhånd og kan vurderes. Ved verdsetting av eldre smykker tar vi hensyn til slitasje og bruksmuligheter.

Taksten er foretatt etter beste skjønn.

Takstgebyr:

1 gjenstand verdi u/15.000,-                                                       kr. 750,-

Div. tillegg:

Verdi (over 15.000,-) pr. 15.000,-                                                kr. 125,-

Verdi (over 60.000,-) pr. 25.000,-                                                kr. 125,-

Arbeid (flere gjenstander) pr. stk etter arbeidsmengde.                  kr. 75-350,-

Digitalt foto er påført takstbrev. dersom sertifikater, kvitteringer eller lignende opplysninger medbringes kan stykkprisen reduseres, og takseringen vil også bli mer nøyaktig. Vi tilbyr også en rabatt på -30% på smykker kjøpt hos oss dersom det fremlegges kvittering eller sertifikat.

Fornying av takst.

Vi fornyer gjerne ditt takstbrev når markedet tilsier at det er nødvendig, vanligvis etter 4-5 år. Vi oppgir også dagens verdi på tapte smykker ved forespørsel, dette forutsetter av vi fortsatt fører produktet. Vi tilbyr også rabatt på fornying av takst utført hos oss. For takster utført etter 1.1.2001 tilbyr vi -50% og for takster utført til og med år 2000 tilbyr vi 25% rabatt.

Ta gjerne kontakt eller kom innom en av butikkene dersom du har spørsmål i forbindelse med takst.