Frierring

Hvordan skal den se ut?

De fleste par velger fortsatt å komme innom og kjøpe seg forlovelsesringer sammen. Hvis den ene vil fri er det også ganske vanlig å kjøpe et par forlovlesesringer, se gjerne innlegget om forlovelsestradisjoner for mer informasjon om forlovelse.

Det blir imidlertid stadig mer vanlig å kjøpe en frierring, slik som vi ser på amerikanske filmer. Det vil si en ring i hvitt gull med en eller flere diamanter.

 

Den flotte og delikate amerikanske varianten.

Hvitt gull, 0.26 ct, W-SI.
Hvitt gull, 0.26 ct, W-SI.

 

Dette er nydelige, delikate ringer som er veldig romantiske. Vi vil likevel be deg tenke deg om to ganger før du velger en slik ring. De små diamantene nedover langs siden på ringen er festet med bitte små «klør» i hvitt gull. Gull er et mykt metall som lett slites. Disse klørne er veldig små og hvis ringen brukes daglig vil de etter hvert slites ned. Resultatet kan være at de små diamantene faller ut etter noen år, eller bare etter noen måndeder. Det vil si at en slik ring må brukes veldig forsiktig, helst bare når man pynter seg. Å ha den på hele dagen, hver dag, uansett hva man holder på med vil medføre for stor slitasje i forhold til hva en slik ring kan tåle.

 

Den enklere og mer robuste ensteinsringen.

Sofia 0.10 ct, V-SI
Sofia 0.10 ct, V-SI.

 

Her er det kun én stein, som holdes på plass av, vanligvis 6 stk, relativt kraftige klør. Vi anbefaler selvfølgelig alltid å ta av seg alle dyre ringer når man holder på med hus- og hagearbeid, trener, leker ute med barn, eller gjør annet grovarbeid. Likevel er dette en ringtype som tåler mye mer enn den forrige varianten.

 

Den populære allianseringer.

Iselin 0.10, TW-SI.
Iselin 0.10, TW-SI.

 

I Norge liker vi ofte praktiske ting og mange foretrekker denne typen ring hvor det ikke står så mye opp fra fingeren. Man føler seg heller ikke så pyntet med den, og det er det mange som trives med. Her ligger diamanten litt mer nedi ringen og er derfor litt beskyttet. Den sitter vanligvis fast i 4 ganske solide klør. Den tåler omtrent det samme som en klassisk ensteinsring. Noen tror den tåler mye mer, siden den ikke stikker opp, men vi mener det kommer ganske ut på ett. En annen fin ting med allianseringen er at man kan sette inn flere diamanter etter hvert. Hvis man fikk den som friergave, kan man for eksempel sette inn flere steiner til bryllupet slik at det blir markert at man nå har giftet seg. Eller man kan gi en stein for hvert barn, eller ganske enkelt fylle på som julegaver. Anledingene velger dere selv.

Både den klassiske ensteinsringen og allianseringen er ringer som gies som forskjellige typer gaver. Alt fra 18års-gave fra foreldre til julegaver fra kjæresten eller som morgengave. Hos oss er derfor det at man går med en slik ring ikke nødvendigvis et signal til omverdenen om at man er forlovet eller gift.