Hvilken hånd skal man bære ringen på?

Mange lurer på hvilken hånd man skal bære ringen på, også her er vi så heldige at det ikke finnes noen bestemte regler man må følge. Imidlertid er det vanligst at vi i Norge setter forlovelsesring og giftering på høyre ringfinger. Dersom hun har fått en diamantring som friergave eller som morgengave, må man velge om man synes den ser fin ut sammen med gifteringen, eller om man velger å bære diamantringen på den andre hånden. Er man høyrehendt er et godt praktisk råd å sette den ringen som er mest sårbar på venstre hånd, så blir den mindre utsatt for slitasje.

Giftering i rose gull og tynn rekkering 0.13 ct, W-SI.
Giftering i rose gull og tynn rekkering 0.13 ct, W-SI.
Giftering i rose gull med tynn rekkering 0.13 ct, V-SI.
Giftering i rose gull og tynn rekkering 0.13 ct, W-SI.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Tyskland bærer man forlovelsesringen vanligvis på venstre hånd og gifteringen på høyre. I Frankrike er det motsatt. Også i Tyskland har man forgjeves lett etter gode argumenter for den ene eller andre tradisjonen, uten å finne noe klart svar. Kan du tysk, vil du kanskje ha glede av denne artikkelen.

I England bæres først forlovelsesringen, så gifteringen, på venstre ringfinger. Så flyttes forlovelsesringen over til høyre hånd når gifteringen kommer på plass. Altså nøyaktig motsatt av oss.

Konklusjon blir at det er vanligst i Norge er høyre hånd, men du er fri til å gjøre akkurat som du vil!